Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Búza és árpa kísérletek vetése

A termelőkkel együtt, az Agrofil és az AgroFIELD Termelői Club is elkezdte a búza és árpa fajta, tápanyag és csávázószeres kísérletek vetését.

A parcellavetőgépünk 1,5 méteres munkaszélességgel dolgozik, így a kísérleti parcelláink 1,5 m; 3 m; 4,5 m; 6 méter stb. szélességűek lehetnek. A kísérleteinket leggyakrabban teljes véletlen blokk elrendezésben, négy ismétlésben vetjük el. Ez azt jelenti, hogy egy kísérleten belül a különböző kezelések (fajták, műtrágyák, műtrágyadózisok, különböző csávázószerrel kezelt magok) randomizáltan, egymástól teljesen függetlenül helyezkednek el. Így statisztikai analízishez megfelelő kísérleteket tudunk beállítani.



A fajta és tápanyag, valamint a tőszámos kísérleteinket több tényezős változatban állítjuk be, azaz egy-egy fajtán minden tápanyag, vagy minden tőszámvariáció be van állítva négy ismétlésben, az ország több pontján. Ezeknek a kísérleteknek az eredményeiből tudunk naprakész és független adatokkal és információkkal szolgálni rendezvényeinken és az AgroFIELD Termelői Club tagjainak.




Fitos-Bedő Veronika, Agrofil-SZMI Kft.




Kapcsolódó hírek


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.