A második adásban szó esik többek között a vártnál szerényebb árpa és búza eredményekről, a vetőmagok rossz minőségéről, valamint a kisgazdaságok jövőjéről, a precíziós gazdálkodás létjogosultságáról, a talajvédelemről és a terményárakról.
Hamarosan komolyra fordulnak az őszi kalászosok vetésének előkészítési munkái. Tekintsük át, milyen betegségeket tudunk megelőzni agrotechnikai növényvédelmi módszerekkel.
A már hagyományos AgroFIELD Termelői Club találkozónkat ezúttal Dombóváron rendeztük meg augusztus 31-én.
Korábbi cikkünkben, a friss tarlókon bóklászó őzek kapcsán érintettük azok üzekedési viselkedésének jellegzetességeit.
Magyarországon a cirok termőterülete az utóbbi években dinamikusan növekszik. Az országban csökkenő mennyiségű csapadék arra késztette a gazdákat, hogy alternatív növényként termesszék különösen alacsony vízigénye miatt.
Előző cikkünkben áttekintettük, hová ültessük a citromfű, menta, kakukkfű, Echinacea, szurokfű, körömvirág gyógynövényeket, valamint ezek gyógyhatásait és felhasználását.
Ahogyan egy korábbi cikkünkben a gyümölcsfákat illesztettük be a díszkertbe, úgy most a gyógy- és fűszernövényekkel kapcsolatban szeretnénk ugyanerre bátorítani olvasóinkat.
Nyár derekán – ahogy aratás után lekerülnek a táblákról a kalászosok – egyre többet látni a rekkenő hőségben, fényes nappal a tarlókon bóklászó őzeket. Ez azonban nem csak a hirtelen megszűnt takarásnak köszönhető.
Csodaszép formákat, színeket, árnyalatokat adnak hozzá a kerthez a különböző gyümölcsfák, bogyósgyümölcsöket termő cserjék.
A vegyszer kivonások miatt egyre nagyobb jelentősége van a repce nemesítésnek, a gazdák részéről pedig a fajtaválasztásnak.