Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Útjára indult a HEKTÁR Nagyágyúk podcastsorozat

A HEKTÁR mezőgazdasági podcast legújabb, negyedévente jelentkező beszélgetős vitaműsora virtuális határszemlével kezdődik. A 2023-as szezon kihívásainak megvitatása közben szó esik a szárszilárdítók használatáról, majd a talajvédelem fontosságáról.


Mit kellene változtatni, hogyan lehetünk fenntarthatóbbak? Mi a baj a napraforgó termesztésével? Mi a kalásztépő vágóasztalok előnye a talajvédelem szemszögéből? Miért volt nagy csalódás az AÖP, és ki mit választott? Itt a HEKTÁR legújabb podcastsorozata, a NAGYÁGYÚK.

Gribek Dániel műsorvezető állandó vendégei:

Berend Ferenc
regeneratív gazdálkodó, aki őszintén beszél nehézségeiről, a no-till technológia előnyeiről és kihívásairól. A Somogy vármegyei gazdálkodó mintegy 400 hektáron alkalmaz talajkímélő technológiákat, és teljesen más szemlélettel rendelkezik, mint legtöbb gazdatársa.

Csepregi Attila
ügyvezető, a Lajoskomáromi Cégcsoport irányítója, akinek mintegy 8000 hektárra van rálátása Fejér vármegyében. Bár a forgatásnélküli talajművelésben hisz, időnként az ekét is felcsatolja, és bár nem tartja hosszútávon fenntarthatónak, indokolt esetben szánt.

Lajos Mihály
őstermelő, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetője, aki Püskin már elindult a min-till és a no-till útján, de sok tekintetben még keresi a megfelelő utat, aminek érdekében számos kísérlet beállításában van komoly szerepe országszerte. Kendőzetlenül és kíméletlenül küzd a marketingvezérelt agrárium ellen.


Forrás: www.hektarpodcast.hu


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.