Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Szakmai találkozó Görbeházán

A környékbeli gazdálkodók szakmai érdeklődésének eleget téve Görbeházán szerveztünk egy gyakorlati gépbemutatóval egybekötött szakmai találkozót.

A szeptemberi időjárás lehetővé tette, hogy optimális körülmények között teszteljük és a tapasztalatainkat szűkebb körben megosszuk egymással. A szakembertalálkozó fókuszában a változó mélységű talajművelés, az eredmények értékelése és a tapasztalatcsere állt. Talajszkennelés segítségével eldönthetjük, hogy szükséges-e lazítást végeznünk a területen a következő növénykultúra elé. Amennyiben a mérési eredmények alapján a lazítás mellett döntünk, ezt követően az állandó (hagyományos), vagy változó mélységű technológia kiválasztásához is segítséget nyújt a innovatív megoldás, a tábla heterogenitásának kimérése által. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a térségben gazdálkodók számára különös kihívásokat jelent a talajművelés szakszerű elvégzése, amelyben segítséget nyújt a változó mélységű technológia. A szakmai napon a tanácskozással egy időben elvégzett kísérlet során 13% üzemanyag megtakarítást realizáltunk!

Következő szakmai találkozónkat 2018. szeptember 26-án (szerda) Szeremlén tartjuk, szeretettel várjuk az érdeklődőket!Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.