Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Jó kondícióban vannak a gazdálkodók? - Ilyen volt az AgroFIELDshow Bátyán

2020 szeptemberében három helyszínen, Dalmandon, Püskiben és Bátyán rendezte meg rendezvénysorozatát az Agrofil-SZMI Kft. mely során számos olyan gyakorlati információhoz juthattak a termelők, amelyeket más forrásból nem tudnának beszerezni.


Az AGROfieldShow rendezvényein a kísérletekből többek között az is kiderült, hogy az elvetett hibridek mennyire voltak rugalmasak a különböző helyzetekre. A szántóföldi tesztek nemesítőktől függetlenek voltak, így a gazdálkodók a szokotthoz képest egészen más megközelítésből szemlélhették a kísérleti táblákat.

A magyar gazdálkodók, ahogy Lajos Mihály fogalmazott, jelenleg jó kondícióban vannak, ezért sokszor nehéz számukra a legfrissebb szakmai információk átadása, hiszen gyakran csekély az igény ezekre. A mostani pozitív helyzetnek nem feltétlenül a támogatási rendszer az oka, hiszen az így keletkező bevételhez a földárak, földbérleti díjak, az input- és gépárak is alkalmazkodtak. Az elmúlt esztendőkben azonban gyakoriak voltak a jó termések és a viszonylag jó árak, mindezek együttvéve pedig a költségtakarékosabb gazdálkodás kárára lehetnek.


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.