Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek IV. AgroFIELD Akadémia Konferencia - Jim Leverich

Jim Leverich konferenciánk egyetlen Amerikából érkező előadója. 30 év tapasztalatait hozza el nekünk. Ismerjétek meg közelebbről munkásságát.

Jim a Wisconsini Egyetem Mezőgazdasági és Természeti Erőforrások Tanszékének Professor Emeritusa. A gazdálkodási rendszerek kutatásával, valamint szaktanácsadással foglalkozott, amellyel segítette a gazdaságok környezeti teljesítményének növelését, egyidejűleg azok jövedelmezőségének javításával. Szakértője a no-till (azaz művelés nélküli) és a precíziós művelési rendszereknek is.

Jim az alábbi témákat kutatta:

• nagy vízgyűjtő projektek során a legjobb gazdálkodási gyakorlatok gazdasági elemzései;

• hígtrágya-szeparáló rendszerek és öntözési modellek talajnedvesség-szenzorokkal való kombinálási lehetőségei, a tápanyag-felhasználás és a környezeti teljesítmény javítása érdekében;

• szerves- és műtrágya kijuttatás a precíziós gazdálkodás keretei között;

• no-till és takarónövényes művelési rendszerek;

• a Wisconsini Egyetem kutatóállomásainak gazdasági elemzése;

• a precíziós gazdálkodás lehetőségei a változó dózisú nitrogén-kijuttatás fejlesztése és értékelése terén;

• precíziós gazdálkodási rendszerek a gazdálkodó saját területén (on-farm) végzett vizsgálatokban.

Tagja az amerikai Regisztrált Növénytermesztési Tanácsadók hálózatának (CCA (Certified Crop Advisor)). Átfogó ismeretei vannak az agronómiáról és a precíziós gazdálkodásról. Az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztette termelési és farm menedzsment ismereteit, miközben segítette a szaktanácsadási programokat és az on-farm kutatási projekteket. Jim havonta írt egy-egy cikket az Egyesült Államok egész területén megjelenő No-till Farmer című szaklapba. 33 év egyetemi karrier után, Jim jelenleg a négy generációs, másfél évszázados, négyszáz hektár területű, gabonatermesztéssel és húsmarha-tartással foglalkozó gazdaságát üzemelteti családjával. Emellett továbbra is rendszeresen konzultál termelőkkel, mezőgazdasági cégekkel agronómiáról és farmok üzemeltetési kérdéseiről.

2020-tól az AgroFIELD Termelői Club no-till tanácsadója, évente több alkalommal látogat majd el hazánkba a termelői klub keretein belül. 

Február 4-én Siófokon, február 6-án pedig Kecskeméten hallhatják előadását a kedves érdeklődők. 


Ne maradj le! Regisztrálj!



Program és regisztráció IDE kattintva érhető el. 

http://bit.ly/regisztracioagrofieldakademia


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.