Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Digitális Bemutató Gazdaság díjat kapott a DUNA-ÁG AGRO Zrt.

Március 26-án, a mosonmagyaróvári Smart Farm tangazdaságban tartották a Digitális Bemutató Gazdaság díjak átadását, melynek díjazottjai között szerepelt ezúttal cégcsoportunk tagja, a DUNA-ÁG AGRO Zrt. is.

A 2024-es díjazottak:
AGROCOM LEGUME VIISOARA SOCIETATE COOPERATIVA
Bábolna TETRA Baromfitenyésztő és Forgalmazó Kft.
Bonafarm Mezőgazdaság - sertéságazat
Bonafarm Mezőgazdaság - növénytermesztési ágazat
Ceres Holding Zrt. - tejelő szarvasmarha ágazat
Ceres Holding Zrt. - növénytermesztési ágazat
Cherry Farm Kft.
Dr. Csiba Mátyás
Dr. Weisz Miklós
DUNA‐ÁG AGRO Zrt.
Gallen Attila
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége - növénytermesztés
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége - állattenyésztés
Poľnohospodárske družstvo v Jurovej
Törő Agro Kft.
Uni-Agro-Food Kft.





Elsőként a házigazda részéről Dr. Ásványi Balázs, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes beszélt. Köszöntőjében elmondta, hogy a három kategóriában kiválasztott, összesen 16, az agrárágazatban érdekelt cég nyerte el a Digitális Bemutató Gazdaság Díjat.



A szakemberek több éves, sok esetben évtizedes munkájukkal hozzájárultak a precíziós mezőgazdaság hazai előmozdításához. mindannyian valami újat alkottak vagy mutattak meg a szakmának. Nem elég  birtokolni a tudást, azt tovább is kell adni. A Digitális Bemutató Gazdaság Díjjal ezt a sok energiát ismerjük el és egyben együttműködésre kérjük őket, hogy segítsék és támogassák azon, a növénytermesztésben és állattenyésztésben érdekelt piaci szereplőket, akik most kezdik a digitalizáció útját, vagy annak elején járnak - fogalmazott.


A MAGOSZ képviseletében a Magyarok Kenyere projektvezetője, Horváth Vivien beszélt. Először Jakab István MAGOSZ-elnök köszönetét ás üdvözletét adta át, majd elmondta, hogy a DAA plusz programmal olyan feladatot vállalnak, amellyel a magyar mezőgazdaság digitális átállását, a technológiai ismeretterjesztést segítik a gazdaságok számára. A programba a MAGOSZ csatlakozásával a Digitális Agrárakadémia Plusz Fórumsorozatán mintegy 30 állomáson közel 1000 gazdálkodót sikerült bevonni. Lényeges, hogy adott üzemméretben minden gazdálkodónak meg tudjuk mutatni a jelenleg elérhető legkorszerűbb, idő- és termelési hatékonyságot növelő megoldásokat.




A Cibus Hungaricus Alapítvány főtitkára, Varga Péter Miklós elmondta, hogy az innovációs területen sok tudás elérhető, az alap kihívás az implementáció, hogy a megoldások beépüljenek, és ténylegesen hasznot hozzanak. A legszebb, ha a gyakorlat része lesz, de eddig sok döntést kell meghoznia az üzemek tulajdonosának, a szaktanácsadónak, integrátornak, a kereskedőnek. Nagy társaság érintett a folyamatban, amiben meg kell ismerni, napi folyamatba illeszteni és használni az agráradatot.





Dr. Kulmány István Mihály, az Agrár- és Élelmiszeripari Kutató Központ igazgatója arról beszélt, hogy a Digitális Bemutató Gazdaság díj célja megkeresni, megszólítani és kiválasztani azokat a precíziós mezőgazdasággal magas fokon foglalkozó cégeket és gazdálkodókat, akik biztosítják a digitalizáció alacsonyabb szintjén lévő gazdálkodók számára a gyakorlati bemutató helyszíneiken a tudásátadást. Ott, ahol a precíziós állattenyésztés és növénytermesztés műszaki feltételrendszerei adottak, szántóföldi kísérletek, szaktanácsadási tevékenységet megalapozó mérések és értékelések is történnek.






Forrás: https://www.facebook.com/digitalisagrarakademia/posts/433678432358277?ref=embed_post



Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.