Agrofil-SZMI Kft.

Pályázatok Az Agrofil által alkalmazott tápanyag-utánpótlási rendszer jelentős mértékű korszerűsítése… – GOP-1.3.1-07/1-2007-0003

Az Agrofil által alkalmazott tápanyag-utánpótlási rendszer jelentős mértékű korszerűsítése a XXI. századi ökológiai, ökonómiai kihívásoknak megfelelően.

A projekt neve: Az Agrofil által alkalmazott tápanyag-utánpótlási rendszer jelentős mértékű korszerűsítése a XXI. századi ökológiai, ökonómiai kihívásoknak megfelelően.

A projekt azonosító száma: GOP-1.3.1-07/1-2007-0003

A Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok):

Előkísérleteket folytattunk 2008-ban és állítottunk be 2009-ben is a XXI. század ökológiai és ökonómiai kihívásokra adandó legésszerűbb válaszok kifejlesztésére, a legnagyobb mennyiségben felhasznált mezőgazdasági inputanyag – a műtrágya (N,P,K) – optimális, takarékos, a szükséges mértékű visszapótlása érdekében.

A kísérletek helyszínei, az ország két jellemző eltérő talajadottságú, különböző időjárási viszonyokkal jellemezhető tájai – az Alföld (Hódmezővásárhely környéke) és a Szigetköz. A két legnagyobb területen termesztett, stratégiailag fontos kultúrnövényeink az őszi búza és a kukorica tavaszi nitrogén, foszfor és kálium visszapótlására állítottunk be szántóföldi kísérleteket, dózisok, formulációk, kijuttatási időpontok, fajták/hibridek vizsgálatára. A statisztikai megbízhatóság növelésére, hat ismétlésben.

Az alábbi gép került beszerzésre: Talajmintavevő gép (60 cm-ig)


A Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Agrofil-SZMI Szaktanácsadó Mérnöki Iroda Kft.

9235 Püski, Petőfi Sándor u. 7. hrsz. 052/22.

A Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83.

www.magzrt.hu

Irányító Hatóság a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22

www.nfu.hu


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

“Magyarország megújul”


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.