Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Nem maradhat el…

Az AgroFIELD Akakadémia Konferenciáról beszélgettünk…

Agrofórum: Ebben a járványos időkben nem optimista kijelentés ez?

Lajos Mihály: Ezek az idők egyfelől optimista hozzáállást igényelnek, másfelől talán most már látszik az alagút vége, és nem kiabáljuk el…

AF: Mivel készültök?

LM: Mindenkinek szeretnénk kedvezni. Közelbe akarjuk vinni az információkat, így egy nagy és fényes esemény helyett inkább négy kisebb, de mindenki számára könnyebben elérhető helyszínen kívánjuk megszervezni a konferenciákat. A program koncentráltabban fókuszál a számszerű eredményekre, gyakorlatilag még a témák között elvontabbnak tűnő terménypiaci elemzések is a számokról szólnak. Nem „szívlövéseket”, hanem „fejlövéseket” kívánunk leadni. Ilyen dologidőben nem a stratégiákat és a víziókat keressük, hanem konkrét számok alapján mutatunk rá a tényekre.

Változás az is, hogy a konferencia helyszíneken -egy napon- akár két rendezvényen is alkalom nyílhat részt venni. Akik csak a tavalyi kísérleti eredmények és a friss terménypiaci trendek után érdeklődnek, azoknak a szakmai rész a konferencia program után egy ebéddel véget ér. Akiket azonban érdekel az AgroField Termelői Club munkája és szellemisége, az regisztrálhat a Nyitott Klub rendezvényünkre is, ahol egy szántóföldi bemutatón és az azt követő kellemes borvacsorán megismerkedhet az AgroFIELD Termelői Club munkájával, szellemiségével és az itt elérhető eredményekkel.

Szintén újdonság az is, hogy a rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A létszámnak -elsősorban a vírushelyzet miatt- a rendezvény helyszínek befogadó képessége szab határt. Az esti rendezvények esetében leginkább a szálláshely korlátos, így szabad helyeket, - ha a regisztráció alapján láthatóan nem tudunk kielégíteni - akkor nyeremény játék keretében lehet elnyerni. Sajnos, erre jelenleg nem látunk ettől demokratikusabb eljárást, de reméljük - a vírussal együtt - ez is véget ér egyszer.

AF: Milyen témákat boncolgattok?

LM: Sláger téma a tőszám és tápanyag reakció, ezen tényezők fajta összefüggései, illetve annak, esetleges precíziós gazdálkodási leágazásai. Kalászosok tápanyag-utánpótlása, lombtrágyázási kérdések, de számos kisebb téma is „kéznél van”. A lehetőségeknek az időkorlátok szabnak határt.


AF: Mi a különlegessége a veletek töltött napnak?

LM: Ami az egészet létrehozta és mozgatja. A marketing mentes, független tények, objektív eredmények ismertetése, kendőzetlen és egyenes elbeszélési mód. Ez a stílus nem könnyed, egyáltalán nem légies. Az igazság tud megterhelő is lenni. Azoknak ajánljuk magunkat, akik elég erősek ahhoz, hogy képesek szembenézni az igazsággal és hajlandóak elgondolkodni némely trendeken.

AF: Mire számíthatnak az érdeklődők a Nyitott Klub estéken?

LM: Késő délután, szakmai programként megtekintünk egy folyamatban lévő kísérleti helyszínt, ott értékeljük a látottakat, illetve beszámolunk a Termelői Club-ban folyó kísérleti munkáról és azok várható eredményeiről. A termelők találkozhatnak és megismerkedhetnek a klubtagokkal, és közvetlenül kérdezhetik őket a közösen végzett munkáról és annak eredményeiről. A klub egy baráti társasággá fejlődik. Az együtt töltött estéken mindig különleges hangulat uralkodik, melyet a rendezvényeken most Dóka Éva borász és borkölteményei színesítenek.

AF: Miért a bor?

LM: Nekünk gazdászoknak a bor talán nem is kérdés, hogy miért. A borászat jelmondata önmagában harmonizál a klub értékeivel és küldetésével: „Őszinte emberek, őszinte borok…”. Mi is ezek vagyunk. Miért Zala? Miért az egyik legkisebb borvidék? Miért egy kis borászat? Kicsiként is nagynak kell lennünk az óriások között. Az őszinteség és a méret összeköt bennünket ezzel a kis borászattal, de az is közös bennünk, hogy szellemiségünk magasan önmagunk fölé emel bennünket.


Amennyiben szeretnéd megismerni a 2020. évi kukorica és kalászos kísérletek kísérleti eredményeit, jelentkezz rendezvénysorozatunk valamelyik helyszínére és biztosítsd be a helyed!

A rendezvényen a részvétel ingyenes, a regisztrált személyek nyereményjátékban is részt vehetnek!




Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.