Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Miért és hogyan csíráztassunk?

A csíráknak nagyon sok jótékony hatása ismert az egészségre. Magas a vitamin-, antioxidáns-, aminosav-, ásványianyag- és enzimtartalmuk. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egészségünk fenntartásához.

A csírák teljes egészében és könnyen emészthető élelmiszerek.A legfontosabb, hogy csíráztatáshoz csak csíráztatásra szánt magokat használjunk. Egyéb magok esetleg vegyszermaradékokat tartalmaznak vagy csávázottak. Mikrobiológiai szennyezettségük miatt a csíráztatott magok nem ajánlottak fogyasztásra gyerekeknek, várandós anyáknak, időseknek, gyenge immunrendszerrel rendelkezőknek.

A következőképpen csíráztassunk:

1. A csíráztatni kívánt magokat mossuk át!

2. Áztassuk be egy napra tiszta vízbe!

3. Szűrjük le!

4. Újra mossuk át a magokat!

5. Szűrjük le!

Fotó: Pődör-Pogátsa Ágnes

6. Ezután minden nap vagy naponta kétszer mossuk át a magokat és szűrjük is le alaposan, hogy csak a felületükön maradjon víz, de már ne csepegjen!

7. Amikor a csírák elérték a kb. 1-2 cm-es hosszúságot, fogyaszthatjuk is. Ez minden növényfajnál más-más időpontban várható.

Fotó: Pődör-Pogátsa Ágnes

8. A csírák közé soha ne nyúljunk be kézzel, mert kórokozókat vihetünk be. Csipesszel vagy gumikesztyűvel vegyük ki a szükséges mennyiségeket!

9. Váljék egészségünkre!


Fitos-Bedő Veronika

Agrofil-SZMI Kft.



Kapcsolódó hírek


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.