Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek India, a diverzitás földje

Csapatunk új kolléganővel bővült. Lam, Indiában született, egyetemi tanulmányait is ott végezte, jelenleg a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának PhD hallgatója. Rövid cikkben, vázlatosan bemutatja nekünk Indiát.

Lam az Agrofilnél szakmai ismereteit bővíti helyspecifikus gazdálkodás és növényvédelem szakterületeken. Rövid cikkben, vázlatosan bemutatja nekünk Indiát. Ha a cikk felkeltette érdeklődéseteket, írjátok meg, miről olvasnátok még szívesen Indiával kapcsolatban!

Emőke, Lam és Vera, akitől már számos cikket olvashattatok

Teljes területe 328 millió négyzetkilométer. Az ázsiai kontinensen található, 7 szomszédos ország veszi körbe: Bhután, Mianmar, Kína, Banglades, Pakisztán, Nepál és Sri Lanka. 5 régióra tagolható, 28 állam és 8 szövetségi terület alkotja. A szövetségi területek 2 szigetcsoportot is magukban foglalnak. Kína után a második legnagyobb lélekszámú ország. India a legnagyobb demokratikus ország a Földön.

Éghajlata az időjárási körülmények igen széles skáláját fedi le a hatalmas földrajzi és domborzati tényezők miatt. Az általánosítás tehát lehetetlen. Az ország nagyrészén a hőmérséklet nem megy le 10 °C alá télen, és a nyári maximum hőmérséklet gyakran meghaladja a 40 °C-t.

Több különböző vallásnak ad otthont: hinduizmus, muszlim, keresztény, buddhizmus, szikhizmus, dzsainizmus és sok kisebb.

Több, mint 700 törzs él a területén. A második legtöbb nyelvvel rendelkező ország a világon Pápua-Új Guinea után. 22 hivatalos nyelvük van, emellett 19500 egyéb nyelvet és dialektust beszélnek anyanyelvként Indiában, habár az indiaiak 96,71 százaléka a 22 hivatalos nyelv egyikét beszéli, legtöbben a hindit, , de ezután rögtön az angol a legtöbbek által beszélt nyelv. 15 különböző nemzeti tánc létezik, köztük a kathak, bharatnatyam, manipuri rasleela, kuchipudi, odissi, kathakali stb.

Indiában „minden” van: a Himalája-hegység az északi területeken, a Kancsendzönga-heggyel, mely India legmagasabb pontja. Délen az Arab-tenger, a Bengáli-öböl és az Indiai-óceán öleli. Chherrapunji a világ legcsapadékosabb helye, az észak-keleti régióban található, míg a nyugati régióban fekszik a száraz Thar-sivatag. Télen hó csak az északi államokban hull, míg a déli részeken nincs tél. A világ egyetlen úszó nemzeti parkja Indiában található. Valamint a világ hét csodájának egyike, a Taj Mahal is India földjén áll.

Fő élelmiszernek számít a rizs és a búza is. Északon inkább búzából készült ételeket, a déli és keleti régiókban főként rizs ételeket fogyasztanak. Az ország önellátó mind élelmiszer, mind nyersanyagok tekintetében. India a legnagyobb fűszer exportőr a világon. Továbbá gyümölcsöket, teát és olajos magvakat is exportál.

Az ország csodálatos kultúrája a vendégeket istenként tiszteli, így, ha ellátogatsz valaki otthonába, akkor barátságos szeretettel fognak bánni veled, és vendégül látnak ebédre vagy vacsorára. Ételt megosztani valakivel azt jelenti, törődnek az illetővel.

Számos olcsó utcai étkezési lehetőség van. Ezek hasonlóan néznek ki, de az ízük mindig kicsit más. Sok vegetáriánus lehetőség van mindenhol, mert az indiaiak nagyrésze vegetáriánus.

Világszinten a legnagyobb öntözött termőterület itt található, illetve Indiában van a legnagyobb épített öntözőrendszer projekt, a Kaleshwaram projekt.

A kultúra és az ételek mellett India a technológiában és kutatásban is élen jár. Az első ország, amely elérte a Marsot első próbálkozásra. Mint felemelkedő gazdasági erő és nukleáris fegyverekkel rendelkező ország, India fontos regionális hatalommá nőtte ki magát.

Sportok tekintetében sincs lemaradva a világ élvonalától. Sok élsportoló született már itt, pl. hatszoros női világbajnok boxolóval is büszkélkedhetünk.



Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.