Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek Az AgroFIELD programot nem tömegterméknek terveztük – AgroFIELD 4.0

Az AgroFIELD Programot az idő és az elvégzett sok kísérleti munka alkotta meg. A történet 10-15 évvel ezelőtt kezdődött.

Nem volt ilyen „szép neve” és ilyen határozott karaktere, de nem is ez volt a problémája, hanem az, hogy az akkori technológiai lehetőségeket és korát is megelőzte – mondta Lajos Mihály, szervező, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezető igazgatója, talajtani és növényvédelmi szakmérnök.

Ma már a technológiai lehetőségek adottak, a precíziós gazdálkodás időszerűségéről folyó vita létezik, de eldőlt. Filozofálhatunk azon, hogy a precíziós gazdálkodás a múlt, a jelen vagy esetleg a jövő, de itt van – tette hozzá. Óriási hiányossága, hogy az agronómiai fejlesztés, kísérletezés nem tartott lépést a technika fejlődésével. A termelők jelenleg úgy érezhetik magukat ebben a „technikai csodában”, mint a sűrű ködben.

Olyan, mint egy bivalyerős sportautóban az autópályán, ahol a felelősség és a kormány a mi kezünkben van, de a gázt más nyomja, fék pedig nincs. Józan állapotban, minden befolyásoltság nélkül – ez a rettegés csúcsa, horror. „Betépve” óriási élvezet, de életveszélyes, – az élettel össze nem egyeztethető – tette hozzá a szakember.


Az AgroFIELD program egyszerre „detoxikál”, kijózanít és igyekszik eloszlatni a ködöt. Segít józanul célba érni. A program alapja a technika, a kísérletezés, a tanácsadás, az oktatás és a partnerség olyan keveréke, mely csak az Agrofilnél létezik. A tömegtermékekkel szemben minőséget kínál, valódi tapasztalatokat és tudást. Mért paraméterek mentén kínál megoldásokat azoknak, akik megszabadultak függőségüktől, képesek és akarnak a jövőre nézve tisztán látni.

– Az AgroFIELD programot nem tömegterméknek terveztük – hangsúlyozta Lajos Mihály –, azoknak ajánljuk, akik a mérsékelt, józan tempó hívei és előnyben részesítik az organikus fejlődést a féktelen rohanás helyett. A minőséget a dömping helyett, a VALÓS HASZNOT a virtuális helyett.


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.