Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek AgroFIELD Termelői Club találkozó – Hajdúnánás

December 7-én, az idei évben negyedik alkalommal került megrendezésre az AgroFIELD Termelői Club konferencia, melynek helyszíne ezúttal Hajdúnánás volt.

A terménypiaci aktualitásokról és a lehetséges jövőbeli kilátásairól Várady-Szabó Zoltán, az Agrimpex Kft. ügyvezetője tartott előadást, a megszokott tematika mentén.


Nyilas László, a Nyilas-Farm Kft. ügyvezetője bemutatta, hogy a kezdetektől miképp alakult a családi gazdálkodásuk, milyen fejlődésen ment keresztül, és beszélt jövőbeni terveikről is.


Lajos Mihály, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetője prezentációjában a kukorica fajtakísérletek eredményeit ismertette, a kukorica tőszám reakció vizsgálatokat röviden összefoglalta. Kitért a különböző kukorica hibridek fuzárium érzékenységére, elmondta az ezzel kapcsolatos, korábbi tapasztalatokat és ismertette a számszerű kutatási eredményeket is az árukukorica toxintartalmára vonatkozólag. Boda Zoltán a napraforgó fajtakísérletek eredményeit mutatta be, kiemelve az elmúlt három év tapasztalatai alapján a legeredményesebb hibrideket, azután pedig a talajlakó kártevők elleni hatékonysági vizsgálatok eredményeit prezentálta.


Az utolsó előadónk Vári Attila, a Vári-Nagy Kft. ügyvezetője volt, aki a gazdálkodási napló vezetéséről, kitöltéséről, az online adminisztrációt érintő kérdésekről, a 2024-es feltehető törvényi változásairól beszélt előadásában.


Ez a találkozónk is a már megszokott, felszabadult, baráti légkörben telt. A tartalmas előadások mellett természetesen rendelkezésre állt az idő a személyes beszélgetésekre, tapasztalatcserére is.

Kapcsolódó hírek


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.