Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek AgroFIELD Termelői Club – 2021.08.31.

Az AgroFIELD Termelői Club üzleti alapú szaktanácsadási modell, ahol a gazdálkodó is szerepet vállal tudásával, kapacitásával és anyagi vállalásával is.

A klub legfontosabb célkitűzése az, hogy az eredményeket (pl. kukorica termőhely adaptáció stb.) mindennapokban is használják, azaz integrálódjanak a gazdálkodási rutinba.

A Püskin, 2021.08.31-én megrendezett bemutató a termelőknek szólt „ATC nyitott klubrendezvény” néven, ahol testközelből bemutatásra kerültek a klub által végzett vizsgálatok. Első lépésként poszterek segítségével általánosságban ismertetett két nagy jelentőségű kísérlettípust, túravezetőként Lajos Mihály és Boda Zoltán. Hangsúlyozták, hogy milyen körülményeket figyelembevéve kerülnek kiválasztásra a helyszínek, mely szempontokat szükséges figyelembe venni a tervezés, a vetés és a betakarítás során. Felhívták a figyelmet, hogy egy-egy ilyen minőségű kísérlet az első vázlatos tervek, és a belőlük kinyert eredmények bemutatása között eltelt időben milyen hatalmas mennyiségű emberi munka, gépi üzemóra, és hány megtett kilométer kerül felhasználásra.


A program a közelben beállított kísérletek megtekintésével folytatódott. A bejárás során a két szakember kiemelte, hogy az ATC klubtagoknak számára mindig biztosítva van a független, a régióban beállított vizsgálatokból, kísérletekből származó eredmény. Fontosnak tartották megemlíteni, hogy az lenne a közös munka legnagyobb nyeresége mind a termelők, mind pedig az Agrofil-SZMI Kft. számára,ha a rendelkezésre bocsájtott eredmények alapján hozott döntések meghatároznák az üzemi gyakorlatot is. Megemlítették, hogy az ehhez vezető úton a klub keretein belül még rendelkezésre áll egy köztes kilométerkő, az üzemi méretben, üzemi gépekkel, eszközökkel beállított ún. OnFarm kísérletek beállításának lehetősége, amelyet minden tag számára javasolnak.

A rendkívül sok újdonságot és gyakorlati hasznot is felmutató, innovatív technológiát felvonultató előadások konzultációs lehetőséggel zárultak, ahol mind a kísérletek eredményeiről, mind az AgroFIELD Termelői Clubról személyes megbeszélésekre, illetve – a klubba történő belépéshez – szándéknyilatkozatok aláírására volt lehetőség.

Hunyadi-Buzás Balázs, Agrofil-SZMI Kft.

Kapcsolódó hírek


Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.