Agrofil-SZMI Kft.

Hírek, szakcikkek AgroFIELD Termelői Club

A világ – és benne a mezőgazdaság – nagy változásokon megy keresztül. Az ágazatot egyszerre forgatja fel a digitális- és a zöldforradalom, mely változásokra termelői oldalról nagyon gyenge válaszok születnek.

Az oktatás, a közigazgatás erre a változási sebességre időben már megfelelően reagálni képtelen. Azoknak a termelőknek, termelő szervezeteknek, akik időtállóan a termelésben akarnak maradni, saját kezükbe kell venni a „sorsukat”! Ma már nem a szomszéd az ellenség, aki ránk licitál, hanem a rohamos változások vihara az, amire figyelni kell. Keresni kell az eszközöket, lehetőségeket, amivel versenyképes termelést tudunk folytatni. A változás folyamatos. Ha az elmúlt tíz év mezőgazdaságának trendjét kivetítjük a jövőre nézve, és elhisszük azt az irányt, ahová mutat, eltévedtünk.

Ebben a helyzetben kell egy saját „iránytű”, amivel tájékozódunk a jövő megoldásai és csapdái között vezető keskeny és meglehetősen bonyolult úton.

Az AgroFIELD fejlesztési program módszertani és szakmai tapasztalatait felhasználva indítjuk el az AgroFIELD Termelői Clubot (ATC), mely egy zárt kísérleti program kiterjesztése a termelők irányába. Ahol a termelő már nem csak passzív szemlélője az eseményeknek, hanem tervezője, interaktív résztvevője – és közvetlen haszonélvezője is. Kérdéseket tesz fel, válaszokat és megoldásokat keres.

Az AgroFIELD Akadémia keretein belül megvalósuló AgroFIELDshow jó lehetőség a termelőknek betekinteni a közösség kísérleti munkájába és azok eredményeibe. Ez a fórum biztosítja a gazdálkodók számára azt, hogy a gyakorlatban, testközelben cserélhessék ki a kérdésekre adott kész válaszaikat vagy a még formálódó részmegoldásaikat. Ez csatlakozási lehetőség egy szakmai értelemben „ínyenc társasághoz”, egy közösséghez, ahol a szakma újra értelmet nyer.



Hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre!

9235 Püski, Petőfi Sándor utca 7.
Agrofil-SZMI Kft.